Szuvenírárusokkal csapott össze a rendőrség az Eiffel-torony környékén

Vágólapra másolva!
Párizsban több rendőr megsérült, amikor az utcai árusok kövekkel és üvegekkel dobálták meg őket. Az árusoktól több száz kilónyi szuvenírt foglaltak le. A francia törvények értelmében az utcai árulás bűncselekménynek számít.
Vágólapra másolva!

Összecsaptak a rendőrök az illegálisan működő szuvenírárusokkal Párizsban, az Eiffel-torony környékén - írja honlapján a BBC. Az árusok a rendőrökre támadtak, kövekkel üvegekkel dobálták meg őket. Három rendőr megsérül. Az árusokat az dühítette fel, hogy az egyiküket megrázta az áram, amikor a rendőrök elől menekülve átszaladt egy vasúti sínen. A rendőrség szerint a kórházba szállított férfi állapota javul.

A vasárnapi összecsapások után tíz embert letartóztattak. Az egyik magas rangú rendőrtiszt kijelentette, hogy a jövőben minden utcai árust letartóztatnak, és nem tűrik az illegális szuvenírkereskedést.

A francia rendőrség szerint az árusok száma megnőtt az elmúlt hónapokban. A gyakran Afrikából vagy Kelet-Európából érkező illegális bevándorlók kulcstartókat, pólókat és az Eiffel-torony másolatait árulják.

A párizsi rendőrkapitányság vezetője, Jean-Louis Fiamenghi elmondta, az árusoktól több száz kilónyi szuvenírt foglaltak le. Az Eiffel torony környékén naponta 150-300 illegális árus kínálja a termékeket a turistáknak. A francia törvények értelmében az utcai árulás bűncselekménynek számít, és börtönbüntetés járhat érte - emlékeztetett a Le Figaro című francia lap.