A szíriai tűzfészekért tüntetnek Damaszkuszban

Vágólapra másolva!
A külvilágtól elzárt Hamáért tüntetnek a szíriai fővárosban, Damszkusz központjában a kormányellenes tüntetők. A felkelések központjának számító Hamát a katonaság elzárta a külvilágtól.
Vágólapra másolva!

Több tízezer szíriai vonult utcára, hogy tüntessen Bassar el-Aszad elnök ellen, és kifejezze támogatását a hamai lakosságnak, akik közül körülbelül 200 embert öltek meg vasárnap óta - olvasható a Guardian honlapján. A BBC szerint Damaszkusz központjában is tüntetnek, azt skandálva, hogy "Hama, a halálunkig kitartunk melletted", illetve, hogy "Bassar, távozz".

Barack Obama amerikai elnök, Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia államfő telefonon egyeztettek egymással a szíriai helyzetről, és arra figyelmeztettek, hogy szankciókat helyeznek kilátásba a szíriai rezsim ellen.

A szíriai tüntetések központjának számító Hamát elvágta a katonaság a külvilágtól, a hadsereg megszakította a távközlési összeköttetést a várossal. Szemtanúk szerint mesterlövészek és tankok nyitottak tüzet a járókelőkre, a városban gyógyszer- és élelmiszerhiány van.