Sokkolta történetének első bankrablása a Cook-szigetek lakóit

Vágólapra másolva!
Az egész lakosságot megrázta az a bankrablás, amely múlt héten történt a Cook-szigeteken - állítja a kifosztott sziget polgármestere. Az óceániai szigetcsoport történetében ez volt az első bankrablás, a helyiek megtakarított tízmillióit megkaparintó rablóknak pedig sikerült kereket oldaniuk.
Vágólapra másolva!

Történelme során először történt bankrablás a Csendes-óceán közepén található Cook-szigeteken - írja a BBC. A sziget fővárosától, Rarotongától északra található Aitutaki szigetén a múlt héten fosztották ki a bankot, amely jórészt a helyiek megtakarításait őrizte. A sziget 2000 fős lakosságát a helyi polgármester szerint sokkolta a rablás híre.

Az apró sziget bankjából a támadók 200 000 új-zélandi dollárt ( kb. 31 millió forint) vittek el. A rablás kivizsgálására a fővárosból érkeztek rendőrök, a szigetlakók szerint azonban kizárt, hogy közülük fosztotta volna ki valaki a bankot. "Itt mindenki ismer mindenkit, ha valamelyik helyi fickó követte volna el, biztos beszélt volna róla másoknak, és akkor már a végére jártunk volna" - mondta John Baxter polgármester a Radio New Zealandnak.

A Cook-szigetek egy közigazgatásilag Új-Zélandhoz tartozó, de jelentős önrendelkezéssel bíró, 15 apró szigetből álló szigetcsoport a Csendes-óceán déli részén, nagyjából félúton Új-Zéland és Hawaii között. A CIA World Factbook szerint a szigeteknek összesen 11 000 lakosa van, akik főleg a turizmusból élnek.

Forrás: Google Maps