Napokon belül visszatér Franciaországba Strauss-Kahn

Vágólapra másolva!
Még a héten visszatér Franciaországba Dominique Strauss-Kahn az egyik politikai ellenfele szerint. A szexuális zaklatás vádja alól felmentett francia politikus kedden bocsánatot kért az IMF-től, amiért botránya rossz fényt vetett az intézményre.
Vágólapra másolva!

A francia szocialista párt vezetője szerint napokon belül visszatérhet Franciaországba Dominique Strauss-Kahn - írja a Reuters hírügynökség. Martine Aubry, aki maga is a párt egyik lehetséges jelöltje a francia elnökválasztáson, kedden beszélt a szexuális zaklatás vádja alól a múlt héten felmentett volt IMF-vezér terveiről a francia Canal+ televíziós csatornának.

Strauss-Kahn kedden tett látogatást a Nemzetközi Valutaalap washingtoni központjában, ahol a kiszivárgott hírek szerint elnézést kért korábbi munkatársaitól, amiért botránya rossz fényt vetett az intézményre. A francia politikus májusban került házi őrizetbe, miután egy guineai szobalány azzal vádolta, hogy megpróbálta megerőszakolni őt egy New York-i luxushotelben.

Egyes politikai erők üdvözölték a Strauss-Kahn elleni vádak eltörlését, és néhányan úgy vélik, hogy a botrányai ellenére a politikus esélyes arra, hogy őt indítsa a szocialista párt a jövő évi elnökválasztáson. Ahhoz, hogy indulhasson az előválasztásokon, mind a hat másik jelölt beleegyezésére szükség lesz. A helyzetet bonyolítja, hogy Strauss-Kahn korábbi támogatói azóta már kiálltak valamelyik másik jelölt mellett.