Londoni zavargások: meghalt egy hétfőn megsérült idős férfi

londoni zavargások, rendbontás, tüntetés,
Vágólapra másolva!
Az idős férfi tüzet próbált meg oltani a nyugat-londoni Ealingben, amikor rátámadtak a randalírozók. Súlyos fejsérüléseket szenvedett és kómába esett. A rendőrség azt kéri a tettesektől: adják fel magukat.
Vágólapra másolva!

A rendőrség az ügyben gyilkosság miatt nyomoz, és közzétett egy képet a feltételezett elkövetőről. "Ha ön a képen látható gyanúsított, legyen tisztességes és adja fel magát" - üzenték. Egy helyi férfi beszámolója szerint randalírozók felgyújtottak egy kukát, majd ráugrottak a 68 éves férfire, amikor a férfi megpróbálta eloltani azt. Ealing a szombaton kezdődött zavargások egyik gócpontja volt.

Ezen kívül négy másik haláleset hoztak eddig összefüggésbe a zavargásokkal. Korábban lőtt sebekkel találtak egy férfire az autójában Croydonban - London egyik déli elővárosában -, három férfit pedig Birminghamben gázoltak el.

A rendőrség a Croydonban lelőtt férfi ügyéről közölte: vélhetően ő és a barátai összetűzésbe keveredtek egy másik csoporttal, ami autós üldözéssé fajult. A 26 éves Trevor Ellist eközben lőtték le. A három, Birminghamben elgázolt ázsiai férfi halálával összefüggésben eddig négy embert vettek őrizetbe, közülük a legfiatalabb 16 éves. Ők állítólag "szórakozásból" ütötték el az áldozatokat. Az ügyben szerdán, elsőként őrizetbe vett férfit azóta óvadék ellenében elengedték.

Londonban csütörtökön késő éjjelig dolgoztak a bíróságok, hogy eljárjanak a rendbontások miatt őrizetbe vettek ügyében, de késő estig működtek a bíróságok Birminghamben és Manchesterben is. Anglia-szerte eddig mintegy 1500 embert vettek őrizetbe a zavargások résztvevői közül. David Cameron miniszterelnök után rendőrségi források is elismerték, hogy túl kevés rendőr volt szolgálatban a zavargások első napjaiban.