Letartóztattak egy volt rendőrt a Politkovszkaja-gyilkosság miatt

Vágólapra másolva!
Még nem tudni, hogy ki rendelte meg az oknyomozó újságírónő 2006-os megölését, de Oroszországban letartóztattak egy korábbi rendőrt, aki a gyanú szerint megszervezte Anna Politkovszkaja megölését.
Vágólapra másolva!

Egy korábban magas rangot betöltő orosz rendőrt tartóztattak le kedden az Anna Politkovszkaja-gyilkosság ügyében. Az orosz rendőrség szóvivője szerint a letartóztatott Dmitrij Pavljucsenkót az orosz oknyomozó újságíró megölésének megszervezésével gyanúsítják - írja a BBC brit közszolgálati médium.

Az orosz hírügynökségeknek nyilatkozó rendőrségi szóvivő szerint még mindig kérdéses, hogy ki rendelte meg Politkovszkaja megölését. A Vlagyimir Putyin akkori elnököt élesen bíráló újságíró, Anna Politkovszkaja a csecsenföldi konfliktus okainak és alakulásának, az emberi jogok csecsenföldi megsértéseinek feltárásával, az erről szóló oknyomozó cikkekkel szerzett magának hírnevet. 2006. október 7-én ölték meg annak a háznak a kapualjában, ahol lakott.

A feltételezett gyilkost, Rusztam Mahmudovot májusban tartóztatták le. Korábban ejtették a vádat a férfi és négy társa ellen, de 2009-ben az orosz hatóságok elrendelték a Politkovszkaja-ügy újratárgyalását.