Letartóztattak egy konyhájában atomreaktort készítő svéd férfit

atomenergia, nukleáris energia
Vágólapra másolva!
Közvetve saját magát adta fel az a svéd férfi, aki a konyhájában próbált meg atomreaktort készíteni. A férfi az atomhasítás kapcsán kérdéseket tett föl az illetékes svéd hatóságnak, amely értesítette a rendőrséget. A férfit letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Letartóztatta a rendőrség azt a svéd férfit, aki a konyhájában próbált atomot hasítani. A férfi dél-svédországi társasházi lakásában elmondása szerint rádiumot, ameríciumot és uránt tartott, amikor a rendőrség letartóztatta nukleáris anyag jogosulatlan birtoklásának gyanújával. A 31 éves férfi hónapok óta próbált otthon atomreaktort összerakni, kísérleteiről blogot is vezetett, amelyben leírta, miként hozott létre a kályhában egy kisebb leolvadást.

Egy idő elteltével felvetődött benne, hogy nem legális, amit tesz, ezért elküldte erre vonatkozó kérdését az illetékes svéd hatósághoz, amely válasz helyett a rendőrséget küldte ki hozzá. A rendőrség nem kommentálta az esetet, a férfi az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta, hogy nem mértek veszélyes sugárzási szintet a lakásában a rajtaütéskor.