Fontos olajfinomítót veszített el Kadhafi a líbiai lázadók szerint

Vágólapra másolva!
A líbiai lázadóké a stratégiailag nagyon fontos závijai olajfinomító. A felkelők bejelentését egyelőre más forrásból még nem erősítették meg. Vezetőjük komoly vérfürdőre számít Tripoliban, amelyet már ötven kilométerre megközelítettek a lázadók.
Vágólapra másolva!

Meg nem erősített hírek szerint a líbiai lázadók elfoglalták a kulcsfontosságú olajfinomítót Závija városában - jelentette a Reuters hírügynökség. Az olajfinomító Moammer Kadhafi rezsimjének egy stratégiailag különösen fontos pontja volt a polgárháború kezdete óta, és a már meggyengült líbiai vezetőre jelentős csapást mér a lázadók itteni előretörése - írja a Guardian című brit lap. A lázadók már ötven kilométerre megközelítették Tripolit, és ellenőrzés alatt tartanak több, a fővárosba vezető utat.

Ha Kadhafi kormányerői nem tudják benzinnel megtölteni a tankokat, aligha lesznek képesek komoly támadásra, így leginkább már csak védekezésre kényszerülnek - írja a brit lap. A líbiai lázadók vezetője azonban az as-Sark al-Auszat című lapban megjelent interjúban arra figyelmeztetett, hogy Tripoliban valóságos vérfürdőre lehet számítani.