Lábadoznak a norvégiai jegesmedve-támadás sérültjei

Vágólapra másolva!
Megműtötték azokat a tanulmányi kirándulásra utazó brit fiatalokat Norvégiában, akiket megtámadott egy jegesmedve pénteken. A támadásban egy 17 éves fiú életét vesztette. A négy kórházban lévő fiatalt hamarosan Nagy-Britanniába szállítják, kettőjük sérülése súlyos.
Vágólapra másolva!

Műtét után lábadozik az a négy brit fiatal, akiket egy jegesmedve támadott meg Norvégiában pénteken - írja a brit BBC a műtét végző norvég kórházra hivatkozva. Mind a négy fiatal fejsérüléseket szenvedett, kettő közülük súlyosat, de már készen állnak arra, hogy Nagy-Britanniába szállítsák őket. A támadásban egy 17 éves fiú életét vesztette.

A jegesmedve egy kempingben támadt az öt fiatalra, akik tanulmányi kiránduláson vettek részt Norvégiában. A tanulmányutat szervező brit alapítvány úgy döntött, hogy hazaszállítja a túrán résztvevő nyolcvan embert.

A jegesmedvét lelövő 29 éves nevelőtanár apja szerint fia teljesen összetört miután megtudta, hogy meghalt a túrán résztvevő egyik diák. A nevelőtanár egyike a súlyos sérülést szenvedő két britnek.

A jegesmedve támadása után egy, a kórház közelében lakó norvég nő azt mondta, nem ez az első eset, hogy jegesmedve támad turistákra. Tavaly nyáron egy férfi csak azért élte túl a támadást, mert társa lelőtte az állatot. "A probléma az, hogy a jégmezők eltűnésével, a jegesmedvék elveszítik addigi lakóhelyüket, és ezzel együtt élelemforrásaikat is. Az emberek egyáltalán nem tudják, hogy mennyire veszélyesek ezek az állatok" - fogalmazott.