Hamburgerezéssel lazított az adósságvita végén Obama

amerikai költségvetés, Barack Obama
Vágólapra másolva!
Az amerikai elnök kedvenc hamburgerével ünnepelte az adósságplafon-kompromisszumot a kongresszus Good Stuff Eatery nevű éttermében, ahová a stábját is meghívta. Bár Barack Obama, aki csütörtökön lesz ötvenéves, gondosan ügyel a vonalaira, egy 1700 kalóriás menüvel lazított a 2,4 ezer milliárd dolláros megszorításról szóló törvény aláírása után.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök hamburgerezni hívta meg a kongresszus Good Stuff Eatery nevű éttermébe az adósságplafon-kompromisszumon dolgozó stábját - írta szerdán internetes oldalán a Washington Times.

Az elnök szerdán írta alá azt az adósságplafon 2,4 ezer milliárd dolláros emeléséről szóló törvényt, amely több hónapig tartó, késhegyre menő vita után végre elhárította azt a veszélyt, hogy az Egyesült Államok kormánya fizetésképtelenné váljon.

Elnöksége alatt Obama már többször is alkalmazta a "hamburgerdiplomáciát", Medvegyev orosz elnököt például a Ray's Hell Burger nevű helyen látta vendégül a Potomac túlpartján fekvő Arlingtonban - emlékeztet a lap. Az elnök egyébként gyakori vendége a Washington környékén népszerű és immár országosan is terjeszkedő Five Guys nevű láncnak.

A Washington Times szerint a Good Stuffban azonban az elnök a felesége - aki egyébként az egészséges életmód és a tudatos étkezés népszerűsítése mellett egy saját fehér házi konyhakerttel is kampányol -, Michelle "vadászterületére" hatolt be. Az étkezde a first lady tiszteletére forgalmazza a "Michelle sajtos szabad nevelésű pulykaburgert".

Feleségének kitartó lebeszélése ellenére a csütörtökön 50 éves elnök imádja a sajtburgert, ezt evett először az elnöki különgép, az Air Force One fedélzetén is.