Zavargások törtek ki Londonban egy családapa lelövése miatt

Vágólapra másolva!
Autókat és egy emeletes buszt is felgyújtottak, a környékbeli üzletekből pedig fosztogattak azok a tüntetők, akik egy 29 éves családapa lelövése miatt gyűltek össze a tottenhami rendőrség épülete előtt szombat éjjel. Kilenc embert kórházba vittek.
Vágólapra másolva!

Zavargások robbantak ki szombat éjjel London Tottenham városrészében azután, hogy a rendőrök lelőttek egy 29 éves családapát - írja a BBC brit csatorna online oldala. A helyi rendőrörs előtt nagyjából háromszázan gyűltek össze. A tömeg idővel egyre erőszakosabbá vált: a tiltakozók összecsaptak a helyszínre vezényelt rohamrendőrökkel, üvegpalackokkal és petárdákkal dobálták őket. Felgyújtottak két rendőrautót és egy emeletes buszt. A tüntetők a környékbeli üzletekbe is betörtek és teli bevásárlókocsikkal hagyták el a helyszínt.

Forrás: AFP/Leon Neal
Több autót is felgyújtottak a tüntetők Londonban. További képekért kattintson a fotóra!

A helyszínen tartózkodók azt mondják, a tüntetés akkor kezdett igazán erőszakossá válni, amikor két rendőrségi autó parkolt le a közelben, a járműveket egyből dobálni kezdték. Egy helyi lakos azt mondta, amikor elhaladt a tüntetők mellett, épp a rendőrségi épületet akarták megtámadni.

A tüntetők vasárnap reggelre elhagyták a helyszínt, a rendőrség próbálja visszaállítani a nyugalmat - jelentette a BBC helyi tudósítója. Kilenc rendőrt vittek kórházba, közülük egy a fején sérült meg.

Amennyiben képe, illetve videófelvétele van a zavargásokról, küldje a [email protected]címre.