A halálbüntetés visszaállítását javasolja egy brit konzervatív képviselő

Vágólapra másolva!
"Néhány bűncselekmény annyira horrorisztikus, hogy a megfelelő válasz a halálbüntetés" - indokolta a brit konzervatívok egyik parlamenti képviselője, hogy miért javasol törvényhozási vitát a halálbüntetés visszaállításáról.
Vágólapra másolva!

Andrew Turner, a brit Konzervatív Párt parlamenti képviselője törvényhozási vitát javasol arról, hogy bizonyos esetekben - például a gyerek- és rendőrgyilkosoknál - állítsák vissza a halálbüntetést, írja a BBC brit csatorna online oldala.

Turner azt mondta, pont akkorra időzítette bejelentését, amikor a kormány honlapot indított, ahol az emberek javaslatokat tehetnek a képviselők elé kerülő témákra. Ő pedig támogatja az Angliában közismert jobboldali politikai blogger, Paul Staines petícióját, ami arról szól, hogy vizsgáljanak felül minden szerződést és nemzetközi kötelezettségvállalást, amely gátolhatja a parlamentet abban, hogy visszaállítsa a halálbüntetést.

A politikus szerint "épp itt az ideje, hogy vitára bocsássák a kérdést"."Az én meglátásom az, hogy néhány bűncselekmény annyira horrorisztikus, hogy a megfelelő büntetés a halálbüntetés" - fogalmazott. Turner feltett a honlapjára egy rövid kérdőívet is, amelyet kitöltve mindenki elmondhatja véleményét a kérdésről.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet ezt már meg is tette: szerintük a halálbüntetés "a múlt egyik kegyetlen emléke, amit el kéne felejteni".