Fosztogatók között tűnt fel egy bandavezér Manchesterben

Vágólapra másolva!
Az internetre rövid videó került fel, amely kedden készült Manchesterben, és utcán gyülekező, lopott áruval osonó fiatalokat mutat. A képeken egyszer csak megjelenik egy nagydarab kopasz férfi, aki a város egyik legnagyobb gengsztere.
Vágólapra másolva!

Egy nagydarab kopasz férfi folytat kedélyesnek tűnő beszélgetést fiatal fosztogatókkal, akik éppen egy plazmatévét őrizgetnek. Fosztogató fiatalok mellett ez látható azon a felvételen, amelyet kedden készítettek Manchesterben az ott zajló zavargások alatt. Az internetre feltöltött felvétel jelentőségét az adja, hogy a rajta szereplő (2:23 percnél megjelenő) kopasz férfi a város leghírhedtebb figurája, Dominic Noonan.

A 45 éves férfit többek között fegyveres rablásért, hivatalos személy elleni erőszakért, csalásért, lőfegyverrel való visszaélésért, szökésért összesen negyven alkalommal ítélték el, és életének közel felét - 22 évet - börtönben töltötte. A felvételből az nem derül ki, hogy milyen szerepet játszik az eseményekben. Manchesterben kedd éjszaka többek között sportboltokat és elektronikai cikkeket forgalmazó üzleteket fosztogattak a randalírozók, de felgyújtottak egy áruházat is.

Nagy-Britanniában kedd éjszaka is folytatódtak a zavargások, amelyek eredetileg egy tottenhami férfi, Mark Duggan (cikkünk róla itt olvasható) múlt csütörtöki megölése váltott ki. Ez volt a negyedik fosztogatásokkal teli éjszaka a zavargások szombati kirobbanása óta.

Londonban ugyan nyugodtan telt az éjszaka kedden, másutt azonban folytatódtak a zavargások és a fosztogatás: Manchesteren kívül Birminghamben - itt három, otthonát védő ember életét vesztette, amikor egy autós szándékosan közéjük hajtott -, illetve Wolverhamptonban és West Bromwichben is, ahol autókat gyújtottak fel a randalírozók. Nottinghamben egy rendőrőrsre dobtak Molotov-koktélt, Liverpoolban ötven embert vettek őrizetbe, de további városokban is tucatjával fogták el az utcákon randalírozó, üzleteket kövekkel dobáló fiatalokat. A miniszterelnök szerdán hajtóvadászatot ígért a rendzavarók ellen.(A brit zavargásokról szóló cikkeinket itt találja!)