Gyermeke kínzásával akart tévéshow-ba kerülni egy amerikai nő

Vágólapra másolva!
Jövő héten hoz ítéletet a bíróság egy amerikai nő ügyében, akit azzal vádolnak, hogy szélsőséges és kegyetlen módszerekkel büntette Oroszországból örökbefogadott fiát. A nő így akart bekerülni egy tévéműsorba.
Vágólapra másolva!

Az anchorage-i bíróság egy év börtönre, vagy 10 ezer dolláros pénzbüntetésre és tíz év próbaidőre ítélhet egy amerikai nőt, aki a vád szerint kegyetlenkedett Oroszországból örökbefogadott fiával - írja a BBC brit közszolgálati médium. A nőt az esküdtek bűnösnek találták.

A bíróságon bemutattak egy videófelvételt, mellyel a nő az egyik népszerű amerikai tévéshow-ba akart beküldeni. A műsorban szülők kérnek segítséget gyermekeik magatartási problémái miatt.

A felvételen az látható, amint a nő csípős szószt önt a hétéves fogadott fia szájába. A show "anya gyónásai" műsorrészébe szánt felvételen látszik, hogy a nő hideg zuhany alá kényszeríti a sikoltozó fiút. Az ügyészek kiemelték, hogy a felvétel elkszítéséhez a nő saját tízéves lánya segítségét kérte.

A védőügyvédek szerint azért szeretett volna mindenáron bekerülni a tévéműsorba, mert a szokásos büntetések nem hatottak a fiúnál. Róla egyébként az örökbefogadó anya azt állította, hogy érzelmi problémái vannak. A védők szerint az asszony a "tőle telhető legjobbat" tette a fiúval, hozzátéve, hogy egy jó, szerető családról van szó. Férje rendőr és négy saját gyermeket is nevelnek.

Oroszországban, a BBC írása szerint felháborodást váltott ki az eset, többen azt követelik, hogy a fiút és ikertestvérét vigyék haza. A bírósági döntés négy hónappal azután szültetett, hogy Oroszország átmenetileg felfüggesztette az örökbeadást amerikai családoknak. Erről azt követően határoztak, hogy egy amerikai nő felültette hétéves fogadott fiát egy Oroszországba tartó gépre, mert közölte: nem akarja tovább nevelni.

A tilalmat végül júniusban feloldották, amikor az amerikai és az orosz elnök megállapodott, hogy együttműködnek az örökbefogadásra vonatkozó szabályok elfogadásában.