Őrizetbe vették Barack Obama nagybátyját

Vágólapra másolva!
Múlt szerdán ittas vezetésen kapták, ezért őrizetbe vették Onyango Obamát, Barack Obama amerikai elnök rokonát. A 67 éves férfit ki is toloncolhatják az Egyesült Államokból, mert illegálisan tartózkodik az országban.
Vágólapra másolva!

Ittas vezetés és illegális bevándorlás miatt a massachusettsi Framinghamben őrizetbe vették Onyango Obamát, az amerikai elnök eltűntnek hitt nagybátyját - írta hétfőn internetes oldalán a Fox televízió, az ugyancsak Rupert Murdoch sajtómágnás tulajdonában lévő Times és az Australian értesüléseire hivatkozva.

A 67 éves kenyai állampolgárságú férfi, akit Barack Obama "Omar nagybácsiként" emlegetett az 1995-ben megjelent, Apám álmai (Dreams of My Father) című könyvében, egy terepjárót vezetve csaknem összeütközött egy rendőrségi járőrkocsival. A férfi a hivatalos iratok szerint alkoholos befolyásoltságban vezetve közveszélyt okozott és kanyarodáskor nem használta az indexet.

A Washington Times hivatalos forrásokból származó értesülése szerint Onyango Obama a kérdésre, hogy kit szeretne felhívni az óvadék ügyében, így válaszolt: "Azt hiszem, a Fehér Házat fogom felhívni." Az incidens augusztus 24-én történt este a Bostonhoz közeli településen. Kitoloncolását egyébként illegális bevándorlás miatt már korábban elrendelték.

Onyango Obama nővérének, a szintén kitoloncolási eljárás alá vont Zeituninak tavaly a bíróság engedélyezte, hogy az Egyesült Államokban maradhasson. Ügyvédje, Margaret Wong most elvállalta a bátyja jogi képviseletét is.