Lengyel családokat irtottak ki vasárnap éjjel Jersey szigetén

Vágólapra másolva!
Egy harmincéves férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy halálra szúrt hat embert a Nagy-Britanniához tartozó Jersey szigetén. A lengyel nagykövetség megerősítette, hogy az áldozatok mindannyian lengyelek.
Vágólapra másolva!

Egy férfi, két nő és három gyermek halt meg éjszaka a Nagy-Britanniához tartozó Jersey szigetén, amikor saját otthonukban késsel támadtak rájuk. A halálos szurkálás összes áldozata lengyel származású - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. Az eset a sziget fővárosában, St. Helier-ben, egy lakásában történt. Néhány szomszéd szerint az áldozatok ugyanahhoz a családhoz tartoztak.

A Sky News brit hírcsatorna azonban a lengyel nagykövetségre hivatkozva azt jelentette, hogy két különböző családból származtak az áldozatok, akik között egy 18 hónapos kisfiú és egy hatéves kislány is van. A rendőrség egy harmincéves férfit gyanúsít a szurkálással, állítólag ő is lengyel.

A francia partoktól 20 kilométerre fekvő, de Nagy-Britanniához tartozó, százezer lakosú sziget belügyminisztere szerint mindenkit sokkoltak a történtek. A nyomozás vezetője a Guardian című brit lapnak elmondta, hogy a támadásokat egy vagy több késsel követték el, és a kiérkező helyszínelőket sokkolta az áldozatok látványa. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyanúsított miért követte el tettét.