Ingyen nevezte fasisztának a Szlovák Nemzeti Pártot Duray Miklós

Vágólapra másolva!
Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártjának (SNS) fellebbezését elutasította a szlovák Legfelsőbb Bíróság, így végleg lezárult az ügy, amelyben az SNS jó hírneve sérelméért kártérítést követelt a szlovákiai magyar politikustól.
Vágólapra másolva!

Duray 2006 júliusában az Inforádióban azt mondta, "a szlovák kormányt hatalmilag egyharmad részben Slota pártja alkotja, amely fasiszta párt". A kijelentés miatt az SNS bírósághoz fordult, mely 2008 januárjában egymillió korona pénzbírságra és bocsánatkérésre ítélte a szlovákiai magyar politikust. A bíróság 2009-ben úgy döntött, hogy az SNS részéről indított polgárjogi perben az első fokú bírósági döntést felülbírálja, és a pénzbüntetést eltörli. Az SNS ezt követően fordult úgynevezett rendkívüli fellebbezéssel a Legfelsőbb Bírósághoz.

A Bumm.sk hírportál beszámolója szerint az ügy 2011. augusztus 10-én, a fellebbezés elutasításával zárult le véglegesen. A portál emlékeztet: Duray a másodfokú ítélet után annak megfelelően írásban bocsánatot kért az SNS-től, ám mivel ezt magyar nyelven tette meg, a párt nem volt elégedett. Azóta végrehajtó útján próbálják kikényszeríteni Duraytól a szlovák nyelvű bocsánatkérést, a Magyar Koalíció Pártjának politikusa azonban erre nem hajlandó.