Cápa ölt meg egy nászutast a Seychelles-szigeteken

Praslin szigete, Seychelles szigetek
Vágólapra másolva!
Rövid időn belül két halálos cápatámadás is történt a nászutasok körében különösen népszerű Seychelles-szigeteken. A hatóságok dél-afrikai cápaszakértőket kértek fel, hogy azonosítsák az állatot.
Vágólapra másolva!

A nászútján ölt meg egy brit férfit egy cápa a Seychelles-szigeteken. Alig két héttel korábban egy francia turistát ért végzetes cápatámadás ugyanott.

A beszámolók szerint a harmincéves Ian Redmond felesége épp a parton napozott, amikor a férjét megtámadta a cápa a szigetcsoport második legnagyobb szigetének, Praslinnak a strandja közelében.

A férfit egy turista vitte ki a partra a dingijén, egy másik vakációzó pedig megpróbálta megmenteni az életét. A parton kisebb pánik tört ki, amikor a cápa uszonya megjelent a vízben. Egy szemtanú beszámolója szerint a ragadozó egy hatalmas darab húst kiharapott a férfi bal lábából.

Forrás: AFP
A Seychelles-szigetek felkapott úticélja lett a brit turistáknak, mióta a hercegi pár is itt töltötte nászútját

A Seychelles-szigeteki hatóságok dél-afrikai cápaszakértőket kértek fel, hogy azonosítsák az állatot, és átmenetileg betiltották a fürdést Praslin néhány strandján. A belügyi- és környezetvédelmi miniszter rendkívüli ülést hívott össze. A cápatámadások után a Seychelles-szigeteki kormány megpróbálja a minimálisra csökkenteni a turizmust érő károkat. A halálos cápatámadások ritkák a szigeteken, a mostani két tragédia előtt utoljára 1963-ban okozott halálos sérülést cápa.

A Seychelles-szigetek különösen népszerű célpontja lett a brit nászutasoknak, miután Vilmos herceg és Katalin hercegnő is oda utazott az esküvő után - emlékeztet a Guardian című brit lap.