Rick Perry texasi kormányzó is indul a konzervatív elnökjelöltségért az USA-ban

Vágólapra másolva!
Újabb jelölttel bővült a republikánus elnökjelöltségért versenyezők köre az USA-ban. Szombaton Rick Perry texasi kormányzó jelentette be indulási szándékát a 2012-es amerikai elnökválasztást felvezető jelöltállító szavazásokon.
Vágólapra másolva!

Rick Perry texasi kormányzó szombaton bejelentette, hogy indul a republikánus elnökjelöltségért az amerikai elnökválasztáson. Perry a konzervatívok egyik Dél-Karolinában tartott kongresszusán ismertette szándékát. Dél-Karolinában az elsők között tartják az amerikai elnökválasztás jelöltjeiről döntő előválasztásokat. Perry a bejelentés előtt nem sokkal indította el kampányoldalát.

A CNN szerint Perry közvetlenül a minnnesotai Michele Bachmannal fog versenyezni a republikánusok konzervatívabb szavazóinak, illetve a Tea Party híveinek támogatásáért. A konzervatív elnökjelöltségért vele együtt 16-an versengenek.

Perry 1998-ban lett texasi kormányzóhelyettes, majd 2000-ben, az addig a tagállamot irányító George Bush elnökké választása után kormányzó. Ezután háromszor is újraválasztották Texas élére, legutóbb 2010-ben.