A vád szerint 27 millió spamet küldött a facebookozóknak a "Spamkirály"

Vágólapra másolva!
Kaliforniában feladta magát a "Spamkirály" becenevű amerikai férfi, akit azzal vádolnak, hogy négy hónap alatt mintegy 27 millió levélszemetet küldött szét a Facebook felhasználóinak. Sanford Wallace-t csalás és számítógépfeltörés miatt akár tíz év börtönre is ítélhetik.
Vágólapra másolva!

FBI-ügynökök vették körbe Kaliforniában a "Spamkirály" becenevű Sanford Wallace-t, aki feladta magát a hatóságoknak - írja internetes oldalán a BBC. A brit közszolgálati médium beszámolója szerint az amerikai férfit azzal vádolják, hogy több mint 27 millió spamet küldött szét a Facebook felhasználóinak négy hónap alatt.

Az ügyészség azzal vádolja a férfit, hogy olyan programot fejlesztett, amely kikerülte a Facebook spamszűrőit, és olyan üzeneteket küldött szét a felhasználóknak, amely egy weboldal meglátogatására szólított fel. A megtévesztettek az email címük és a jelszavuk beírása által egy aloldalon találták magukat, amelynek forgalma révén Wallace "tekintélyes jövedelemre" tett szert.

Wallace tagadja a vádakat, amelyek alapján akár tíz év börtönre is ítélhetik. A "Spamkirályt" százezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Az eljárás adatai szerint 2008 novembere és 2009 márciusa között mintegy félmillió Facebook-profilt érintett Wallace akciója, és így 27 milliónyi levélszemetet kaptak a felhasználók.

A Las Vegas-i származású Wallace-t hatrendbeli csalás miatt három, a háromrendbeli számítógépfeltörés miatt pedig tízévi börtönt kaphat, az eltiltásnak való kétrendbeli ellenszegülés miatti büntetést pedig a belátása szerint szabhatja ki a bíróság.