Visszatérne a Kremlbe Vlagyimir Putyin

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin már döntött, és indul a jövő márciusi elnökválasztáson - állítja egy név nélkül nyilatkozó forrás. A jelenlegi miniszterelnök a legnépszerűbb politikus Oroszországban, így szinte biztos, hogy elnyerné a harmadik elnöki mandátumát is.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök és Dmitrij Medvegyev orosz elnök sem nyilatkozott mindeddig arról, hogy indul-e a jövőre esedékes elnökválasztáson, a Reuters hírügynökségnek egy a kényes politikai helyzet miatt név nélkül nyilatkozó magas rangú forrás azonban azt mondta, Putyin már az indulás mellett döntött. Szerinte a miniszterelnököt leginkább az zavarja, hogy Medvegyevet, akit több mint húsz éve ismer, nem támogatja eléggé a politikai és az üzleti elit ahhoz, hogy véghez vigye a politikai reformokat. A forrás szerint Medvegyev túlbecsülte az erejét.

A Reuters ugyanakkor azt írja, hogy a befektetők közül sokan inkább bíznak Medvegyevben, mint Putyinban, ha reformokról van szó.

Vlagyimir Putyin 2000 és 2008 között volt elnök, az alkotmány értelmében pedig újra indulhatna a posztért a jövő márciusi választásokon. Szóvivője arra a kérdésre, hogy felvetődött-e a miniszterelnök indulása annyit mondott, hogy Putyin keményen dolgozik ahelyett, hogy azon gondolkodna, induljon-e a választáson.

Putyin Oroszország legnépszerűbb politikusa, és szinte biztos, hogy megnyerné a választásokat - emlékeztet a Reuters.

Medvegyev korábban üzletembereknek azt mondta: az országban bonyolult a helyzet, a fejlődés további iránya két embertől, tőle és Vlagyimir Putyin kormányfőtől függ, ők azonban eltérően képzelik el a további utat.