Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Polgári perrel bizonygatná igazát a Strauss-Kahnt vádló szobalány

Vágólapra másolva!
Ha az ügyészség nem emelne vádat Dominique Strauss-Kahn ellen, polgári pert indítani a volt IMF-vezért nemi erőszakkal vádló szobalány. A nő ügyvédje szerint erre hamarosan sor kerülhet.
Vágólapra másolva!

Polgári pert indítana a Dominique Strauss-Kahnt nemi erőszakkal vádló Nafissatou Diallo, ha az ügyészség nem emelne vádat az IMF volt vezetője ellen - olvasható a BBC brit közszolgálati médium honlapján. Az ügyet vizsgáló manhattani ügyészség korábban azt közölte, hogy aggályaik vannak a guineai származású szobalány szavahihetőségével kapcsolatban, mert többször is ellentmondásokba keveredett a kihallgatása során.

Diallo először tartott sajtótájékoztatót az ügy kirobbanása óta, és többek között arról beszélt, hogy családját nagyon megviselték a történtek. "Ő az igazságot akarja, és ha az ügyészség nem emel vádat, akkor az esküdtszék elé akarjuk vinni az ügyet" - jelentette be Diallo ügyvédje. Ennek az időpontjáról nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy ez "hamarosan" megtörténhet.

Forrás: AFP/Getty Images/Ramin Talaie
Diallo és ügyvédje

Szerdán nyolc órán keresztül tárgyalt az ügységgel Diallo és ügyvédje. Ez volt az első találkozásuk azóta, hogy az ügyészség nyilvánosságra hozta, kételyeik támadtak a vádló szavahihetőségével kapcsolatban. Az ügyészég szerint ennek leginkább az volt az oka, hogy egy telefonbeszélgetés szerint Diallo arról beszélt egyik bebörtönzött barátjával, hogyan tudnának pénzt szerezni a francia politikustól.

Az ügyről itt olvashatja korábbi cikkeinket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről