Obama holtversenyben áll egy republikánus kihívóval egy felmérés szerint

Vágólapra másolva!
Holtverseny alakult ki Barack Obama amerikai elnök és a republikánus apsiráns, a volt massachusettsi  kormányzó, Mitt Romney között - állítja legfrissebb jelentésében az amerikai Public Policy Polling közvélemény-kutató intézet. Az amerikai elnök hosszú idő óta a legrosszabb eredményt produkálta, változásra az intézet szerint csak a gazdaság felpörgése esetén lenne remény.
Vágólapra másolva!

Barack Obama valószínűleg veszítene, ha ma tartanák meg az elnökválasztásokat az Egyesült Államokban - közölte csütörtökön közzétett havi értékelésében a Public Policy Polling (PPP) demokrata párti közvélemény-kutató intézet.

Most először fordul elő, hogy Obama nem előzi meg a jelenleg legnagyobb támogatást élvező republikánus aspiránst, Mitt Romney volt massachusettsi kormányzót. Az intézet szerint a két politikus között holtverseny alakult ki, s mindkettő 45 százalékponton áll, a független szavazók között azonban Romney 49:44 arányban vezet a Fehér ház jelenlegi lakója előtt. Obama elnök szempontjából az a legkedvezőtlenebb eredmény, hogy a határozatlan szavazók "túlnyomó többsége elítélően vélekedik a teljesítményéről" - írja az intézet.

"Barack Obama nagyon nagy valószínűséggel veszítene, ha ma szavaznának az újraválasztásáról" - jelentette ki Dean Debnam, a PPP elnöke. - "Ez hosszú idő óta a legrosszabb általa elért eredmény, és ahhoz, hogy a helyzet megforduljon, nagy szüksége lenne a gazdaság felpörgésére."