Sorozatos robbantásoktól rettegnek a krakkóiak

Vágólapra másolva!
Négy pokolgép robbant fel Krakkóban egy hónap alatt, többen megsebesültek. A hatóságok szerint elszámolási vita lehet a háttérben, mások pszichopatára gyanakszanak.
Vágólapra másolva!

Vasárnap reggel ismét robbantottak Krakkóban. Egy idős férfi műanyag csövet talált a háza előtt, megpróbálta kidobni a kukába, de az felrobbant. A férfit a lábán sérült meg, kórházba szállították.

Az eset előtt néhány nappal egy 35 éves férfi sebesült meg, amikor felrobbant a kezében az a csomag, amelyet lakása előtt talált és megpróbált kinyitni. Június végén két házi készítésű szerkezet robbant fel, akkor hárman sebesültek meg.

A rendőrség szerint a vasárnapi és a júniusi robbantások elkövetője ugyanaz a személy lehet. Bejelentették: két millió forintnyi pénzjutalmat fizetnek a nyomravezetőnek. A hatóságok felszólították a krakkói lakosokat, ne nyúljanak a házuk előtt talált ismeretlen csomagokhoz.

A rendőrség szerint elszámolási vita állhat a robbantások hátterében, egyes feltételezések szerint pszichopata készíti a robbanószerkezeteket.

A robbanásokon kívül gyújtogatások is történtek Krakkóban. Néhány hónap alatt kilenc garázst gyújtottak fel ismeretlen tettesek több krakkói kerületben. Önkéntesekből őrjárat alakult, amely éjszakánként vigyáz a lakók tulajdonára.