Házak közé zuhant egy kisrepülőgép Nagy-Britanniában

Vágólapra másolva!
Állítólag már a felszálláskor lángolt az a kisrepülőgép, amely lakóházak közé zuhant Nagy-Britanniában. A környéken élők azt mondják: mióta itt laknak, azóta ilyen balesettől rettegnek.
Vágólapra másolva!

Súlyos égési sérüléseket szenvedett az a két ember, akinek repülőgépe a házak közé zuhant az angliai Salfordban - írja a brit BBC csatorna online oldala. Az ötvenes éveiben járó pilóta és 21 éves utasa testének kétharmada megégett. Néhány helyi lakos, aki a baleset helyszínének közelében él, azt mondta: mindig is attól féltek, hogy egyszer a házakra zuhannak a gépek. Ettől rettegtem mindig - fogalmazott az egyik szemtanú. A Ravenair repülőiskola által üzemeltetett gép a BBC információi szerint már akkor lángolt, amikor felszállt a repülőtérről.

Forrás: AFP/Bill Morris

"Sok környéken lakónak okozott mindig is félelmet, hogy a gépek a fel- és leszálláskor a házak között repülnek" - mondta az egyik helyi lakos. "Egyszerűen szörnyű, mikor vezetsz az autópályán, és tízből kilencszer azon izgulsz, vajon nem landol-e a repülőgép az autódon" - mondta egy másik közelben lakó. A baleset után több család is átmeneti szálláson töltötte az éjszakát.

A salfordi tanács helyettes vezetője emlékeztetett rá, hogy a repülőtér már azelőtt ott állt, mielőtt házak épültek volna a környékre, de azt ígérte, hogy jelentés készül majd a lehetséges óvintézkedésekről.