Kisiklott egy kínai expresszvonat

Vágólapra másolva!
Leesett egy hídról egy kisiklott expresszvonat két kocsija Kelet-Kínában, helyi idő szerint szombat este fél kilenc körül - írta internetes oldalán a Hszuinhua állami hírügynökség, a helyi tűzoltóság forrásaira hivatkozva. Az eddigi hírek szerint legalább 32 ember meghalt.
Vágólapra másolva!

A Csöcsiang tartomány Hangcsou nevű székhelyéről Vencsou városába tartó, nagy sebességű járat a végállomáshoz közel siklott ki. Szemtanúk szerint a szerelvény egyik kocsija a híd alatt 20-30 méterrel lévő talajra zuhant, a másik a folyó fölött lógva állt meg.

A Hszinhua szerint a Hangcsou TV nevű csatorna hírműsorának hivatalos mikroblogján, egy helyi vasúti dolgozó beszámolója alapján az jelent meg, hogy a balesetet egy villámcsapás okozta: a villám miatt a vonat lelassult, majd megállt, és hátulról belerohant egy másik. A szuperexpresszek első generációjához tartozó vonatok végdebessége 150-160 kilométer per óra körül van.

Nem tudni, mennyien utaztak a vonatokon, de a Hszinhua szerint egy-egy kocsi száz férőhelyes. A BBC úgy tudja, hogy a balesetben legalább 32 ember meghalt, és több mint százan megsérültek.