Kómába esett Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök

Vágólapra másolva!
A kórház tagadja, de Hoszni Mubarak ügyvédje szerint az egykori egyiptomi elnök kómába esett. Mubarakot április óta kezelik kórházban, augusztusban viszont bíróság elé kell állnia. A kórház egyik alkalmazottja szerint az egykori elnök állpota stabil.
Vágólapra másolva!

"Eddig annyit tudok, hogy az elnök kómában van" - mondta Hoszni Mubarak egykori egyiptomi elnök ügyvédje a BBC szerint. Mubarakot április óta a Vörös-tenger mellett lévő Sarm-es-Sejk egyik kórházában kezelik. A Hoszni Mubarakot kezelő sarm-es-sejki kórház igazgatója cáfolta , hogy a volt egyiptomi elnök kómában lenne - közölte az állami televízió. A kórház egyik alkalmazottja a Reuters szerint azt mondta, hogy Mubarak állapota stabil, de "alkalomadtán" tényleg kómába esik, szóval szerinte "semmi új nincs az állapotában".

Korábban Mubarak ügyvédje azt mondta, hogy a volt egyiptomi elnöknek rákja van. Mubaraknak augusztus 3-án bíróság elé kellene állnia. Azzal vádolják, hogy a hatalma ellen tüntetők közé lövetett. A bukásához vezető megmozdulások során csaknem 850 embert öltek meg. A 83 éves politikust április óta kórházban kezelik, az egészségi állapotáról keringő pletykák először szívműködési zavarról szóltak.

A Mubarak ellen indított büntetőjogi eljárás során májusban az ügyész börtönbe akarta vitetni a volt elnököt, de egy orvos csoport úgy foglalt állást, hogy állapota miatt nem kezelhető börtönkórházban, mivel az ottani körülmények nem teszik lehetővé a megfelelő ellátást.

Az országban a tömeges tüntetések még januárban kezdődtek, és a közel harminc évig hatalmon levő Hoszni Mubarak egyiptomi elnök lemondásához vezettek. Az egyiptomi tüntetésekről szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.