Kicsúszott a leszállópályáról és kettétört egy repülőgép Guyanaban

Vágólapra másolva!
A Caribbean Airlines légitársaság New Yorkból Guyanába tartó gépe 140 utassal a fedélzetén, leszállás közben szenvedett balesetet. Sokan megsérültek, de mindenki túlélte.
Vágólapra másolva!

A Caribbean Airlines New Yorkból Guyanába tartó Boeing 737-800-asa az esős időben feltehetően kicsúszott a 2200 méteres leszállópályáról, és kettétört - közölte Bharrat Jagdeo guyanai köztársasági elnök, miután a hatóságok lezárták a trinidadi repülőteret. Az államfő tájékoztatása szerint a balesetben többen súlyosan megsérültek, de mindenki túlélte az eseményeket.

A repülő az elnök tájékoztatása szerint alig valamivel került el egy 60 méter mély vízmosást. "Ha ebbe lezuhan, sokkal súlyosabb volna a veszteség" - tette hozzá.

Egyelőre nem ismert, hányan és milyen súlyosan sérültek meg.

Geeta Ramsingh 41 éves philadelphiai lakos elmondta, az utasok éppen elkezdtek tapsolni, hogy a pilóta letette a gépet, amikor sikoltozás tört ki. A gép New Yorkból indult, és Guyana előtt Trinidad és Tobagóban szállt le.

Az államfő az amerikai közlekedésbiztonsági hivatalt kérte fel a baleset körülményeinek kivizsgálására. A repülőteret rövidesen megnyitják.

A trinidadi székhelyű Caribbean Airlines a térség legnagyobb légitársasága.