Parti őrök állítottak meg egy, Gázába tartó segélyszállítót

Vágólapra másolva!
A hajózási engedély hiányában megpróbált kitörni egy krétai kikötőből egy hajó, hogy Gázába segélyszállítmányt juttasson el, de a görög hatóságok utolérték, és visszafordították. A hajó annak a tíztagú flottillának a tagja, amelyik Görögországban vesztegel, mert a Gázai övezetbe szállítana segélyeket.
Vágólapra másolva!

Kitört egy krétai kikötőből egy kanadai felségjelű hajó, amely annak a flottillának az egyik tagja, amelyik a Gázai övezetbe vinne szegélyszállítmányokat - olvasható az al-Dzsazíra katari médium honlapján. A hajót azonban 15 perc múlva megállították a görög hatóságok, és visszairányították a kikötőbe, ahol a flottilla többi hajója is vesztegel, mert a görög hatóságoktól nem kaptak hajózási engedélyt.

"15 percnyi útra távolodtunk el a parttól, amikor a parti őrség beért minket" - mondta az al-Dzsazírának a hajó egyik utasa. A Tahrír nevű hajó célja az volt, hogy a görög fennhatóságú területet elhagyva a parttól 95 kilométerre lévő nemzetközi vizekre érjen, de a távnak csak körülbelül egynegyedét tette meg.

A Görögországban várakozó, tíz hajóból álló nemzetközi flottilla célja, hogy a Gázai övezetet elzáró izraeli blokádot áttörve segélyszállítmányokat juttasson el a világ egyik legsűrűbben lakott területére. 2010 májusában kilenc aktivista meghalt, amikor az izraeli hadsereg elfoglalta egy hasonló segélyflottilla vezérhajóját.