Olaszos vacsorával lazított a szabadon engedett Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn, IMF és felesége Anne Sinclair elhagyja elhagyja a bíróságot szabadon engedték
Vágólapra másolva!
Hétszázdolláros vacsorával ünnepelte meg szabadon engedését New Yorkban a nemi erőszakkal vádolt Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezér. Szarvasgombát és sügért evett, amit vörösborral öblített le egy olasz étteremben - írja a New York Daily News. A New York Post azt állítja, hogy a Strauss-Kahn által a vád szerint megerőszakolt nő prostituáltként is dolgozott.
Vágólapra másolva!

Hétszázdolláros (közel 130 ezer forint) vacsorával ünnepelte meg Dominique Strauss-Kahn nemi erőszakkal vádolt volt IMF-vezér, hogy kiengedték a házi őrizetből New Yorkban - írja a New York Daily News bulvárlap. A lap szerint Strauss-Kahn és felesége Anne Sinclair, illetve egy másik házaspár négyfogásos vacsorát rendelt a 61. utca és a 3. sugárút sarkán fekvő Scalinatella Ristorante nevű romantikus olasz étteremben.

Pedro Inga, az étterem séfje szerint az asztaltársaság barátságosan viselkedett, és Strauss-Kahn személyesen is megköszönte neki az ételeket. A társaság előételnek pármai sonkát rendelt sárgadinnyével, majd szarvasgombás pappardellét, amelyet Pinot Grigio fehér borral öblítettek le. Ezt mediterrán tengeri sügér követte, amelyre vörösbort ivott az IMF volt főnöke - írja a lap.

Az étterem szomszédos asztalainál ülő vendégek szerint Straus-Kahn és társasága ünnepi hangulatban, nevetgélve étkezett, és rendkívül figyelmes kiszolgálásnak örülhetett. "El sem hinné micsoda kiszolgálást kaptak. Minden alkalommal, amikor ételt vittek ki nekik, öt vagy hat pincér sürgölődött az asztalnál" - idézte a New York Daily News a kanadai Silvia Gottolát, aki közvetlenül Strauss-Kahnék asztala mellett ült.

Nem foglaltak előre asztalt

Az étterem tulajdonosa, Luigi Rosso szerint 600-700 dolláros vacsorát fogyasztottak, és nem foglaltak előre asztalt. "Fogalmunk sem volt róla, hogy jönnek. Csak úgy beesett (Strauss-Kahn), annyira izgatott vagyok, hogy minket választott. Örülök, hogy kiengedték" - mondta a tulaj.

Forrás: Google Street View

Strauss-Kahnékat a vacsora után sofőr vitte el egy fekete terepjáróval, amelyet lesifotósok hada követett. A kocsi előbb a másik házaspárt fuvarozta haza, majd a volt IMF-vezért és feleségét - írja a lap.

Strauss-Kahnt május közepén vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, amikor az Air France egyik járatával Franciaországba készült repülni. Azzal gyanúsították, majd vádolták meg, hogy az amerikai nagyváros egyik előkelő szállodájában egy szobalányt szexuálisan zaklatott. Az ügyben pénteken történt fordulat, amikor feloldották házi őrizetét.

Hazugságokon érték az állítólagos sértettet

A volt IMF-vezérnek visszafizették a hatmilliódolláros óvadékot, de útlevelét nem kapta vissza. A házi őrizet feloldását az ügyészség kezdeményezte, miután a nyomozóik megkérdőjelezték a Strauss-Kahnt vádoló szobalány szavahihetőségét. A nő állítólag többször is valótlanságokat mondott a nyomozóknak, ráadásul alvilági személyekkel is kapcsolatba hozható

A New York Post saját értesülésekre hivatkozva azt írta, hogy a nő a szállodai takarítás mellett prostituáltként is dolgozott, aki a neves szállodában szerezte pénzes kuncsaftjait. Ezen kívül a nő - Strauss-Kahn védőinek vizsgálatai szerint - benne volt egy piramisjátékban is, amelyet guineai bevándorló honfitársai között szerveztek. A nő ezen kívül valótlanul állította, hogy hazájában csoportos erőszak áldozatául esett, amikor menekültstátuszért folyamodott, illetve két gyereket vallott be az adóhatóságnak adókedvezményért, miközben csak egy volt neki, és jövedelméről sem valós adatokat közölt - írja a New York Post nyomozati információkra hivatkozva.