Két nap alatt beszakadt az erőltetett menetben elkészített autópálya Kínában

Vágólapra másolva!
Két nappal a hivatalos átadás után szakadt be az útburkolat egy kínai autópályán. A balesetnek két halálos áldozata és ugyanennyi sérültje van - olvasható a The Guardian internetes kiadásában. A kivitelezőket korábban siettették, hogy fel lehessen avatni az utat a kommunista párt 90. születésnapján.
Vágólapra másolva!

Ketten meghaltak és további két ember megsérült Kínában, amikor két nappal a Xinsan autópálya átadása után beszakadt az út burkolata. A közel 92 kilométer hosszú autópályát példaként szerette volna bemutatni a kínai vezetés arra, hogy miként kapcsolják be a gazdaságba az elszigetelt régiókat.

A kivitelező csapatnak viszont sietnie kellett az átadással, a pekingi vezetés ugyanis figyelmeztette a helyi önkormányzatot: nekik kell állniuk a beruházás 55 milliárd forintnyi költségét, ha nem készül el az út a kommunista párt 90. évfordulójára. A felavatás után két nappal viszont viharok széttörték az útszakasz alatti kövezetet, a víz pedig járatot vájt benne, ez okozhatta a halálos balesetet.

Ez az autópálya csak egy a sok projekt közül, amit erőltetett ütemben fejeztek be az évforduló miatt - írja a The Guardian internetes kiadása. A július 1-jén átadott Peking-Sanghaj gyorsvasút közlekedése például már vasárnap két órán át szünetelt egy elektromos hiba miatt. De több hiányosságot találtak a világ leghosszabb tenger feletti hídján is, amit adtak át. Egy helyi tévé szerint a munkásoknak ott is azért kellett sietniük, hogy a kommunista párt alapításának 90. évfordulójára elkészüljenek.