Állítólag feltörte a NATO honlapját az Anonymous hackercsoport

Vágólapra másolva!
A Twitteren jelentette be az Anonymous nevű hackercsapat, hogy feltörte a NATO honlapját. A magát elkötelezett jogvédőnek tartó csoport azt állítja, hogy óriási mennyiségű, egy gigabájtnyi titkos adatot szerzett meg, de nem teszi közzé, mert szerinte az felelőtlenség lenne.
Vágólapra másolva!

Az Anonymous nevű hackercsoport azt állítja, hogy feltörte a NATO honlapját, és óriási mennyiségű titkos adatot szerzett meg. A csoport hozzátette csütörtöki közleményében, hogy felelőtlenség lenne ennek az egy gigabájt mennyiségű adatnak a közzététele. A Twitter közösségi oldalra feltett üzenetükben az internetes kalózok képet mutattak egy dokumentumról, amelyen a "NATO - titkos" felirat és 2007. augusztus 27-i dátum volt.

Az észak-atlanti szövetség illetékesei közölték, hogy ellenőrzik a bejelentés hitelességét, és hozzátették, hogy elítélik a titkos dokumentumok kiszivárogtatását, mert az veszélybe sodorhatja a szövetségesek és állampolgáraik biztonságát.

Az Anonymous hackercsoport vállalta magára az Apple szerverei ellen nemrégiben elkövetett támadásokat, és szintén ők bénították meg decemberben a MasterCard és a Visa portáljait.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei kedden egy országos akció keretében őrizetbe vették a csoport 14 aktivistáját, és lefoglaltak legalább egy, a tulajdonukban lévő számítógépet is.

A magukat elkötelezett jogvédőknek tartó csoport a Telegraph szerint júniusban szövetséget kötött a Lulz Security néven ismert hackercsoporttal, akik korábban a Sony és a CIA rendszerébe is bejutottak.

A 2600 című amerikai hackermagazin júniusban arról írt, hogy 25 százalékra teszik azoknak az amerikai hackereknek a számát, akiket beszervezett az FBI. A Guardian szerint az Anonymus sem kivétel ez alól, erről újabban a tagok egymás elleni támadásai, fórumokról való kitiltásai tanúskodnak