Ügyvédje szerint gyomorrákja van Hoszni Mubarak elűzött egyiptomi elnöknek

Vágólapra másolva!
Egy orvosi jelentést idézve Hoszni Mubarak ügyvédje bejelentette, hogy az elűzött elnök gyomorrákkal küzd. Mubaraknak augusztus elején bíróság elé kellene állnia, mert azzal vádolják, hogy az ellene tüntetők közé lövetett februárban.
Vágólapra másolva!

Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnöknek rákja van - jelentette be hétfőn a februárban megbuktatott politikus ügyvédje. Farid ed-Díb egy friss orvosi jelentést idézett, amely azért készült, mert Mubaraknak augusztus 3-án bíróság elé kellene állnia, és amelyben az szerepel, hogy az exelnöknek gyomorrákja van.

Mubarakot azzal vádolják, hogy a hatalma ellen tüntetők közé lövetett. A bukásához vezető megmozdulások során csaknem 850 embert öltek meg. A 83 éves politikust április óta kórházban kezelik, az egészségi állapotáról keringő pletykák először szívműködési zavarról szóltak.

A Mubarak ellen indított büntetőjogi eljárás során májusban az ügyész börtönbe akarta vitetni a volt elnököt, de egy orvos csoport úgy foglalt állást, hogy állapota miatt nem kezelhető börtönkórházban, mivel az ottani körülmények nem teszik lehetővé a megfelelő ellátást.