Péntektől magyar diplomaták és rendőrök is dolgoznak majd a horvát tengerparton

Vágólapra másolva!
Július elsejétől augusztus végéig ismét dolgoznak magyar rendőrök Horvátországban, az Adriai-tenger partján.
Vágólapra másolva!

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Zára (Zadar) térségében járőröznek péntektől magyar rendőrök a horvát tengerparton. Az egyenruhások horvát kollégáikkal közösen teljesítenek szolgálatot: július 1. és augusztus 31. között kéthetes váltásokban összesen nyolcan segítik majd a helyi hatóságok munkáját és a magyarok ügyintézését.

A hatodik éve folyó együttműködés keretében ezúttal is feladatuk lesz, hogy segítséget nyújtsanak a Horvátországba látogató magyar állampolgároknak, és közreműködésük az intézkedéseket is megkönnyíti. Az Adriánál nyaraló magyaroknak a 0620/445-4624-es magyar mobiltelefonszámon a Horvátországban szolgálatot teljesítő rendőrök közvetlenül is tanácsot vagy segítséget tudnak adni.

Az idén is pályázaton választották ki a jelentkezőket, akik az ország különböző rendőri szerveitől utaznak Horvátországba. A tengerparton szolgálatot teljesítő rendőrök angolul, néhányan horvátul is beszélnek.
Péntektől nemcsak magyar rendőrök dolgoznak újból a horvát tengerparton; az idén is lesz ideiglenes konzuli szolgálat Splitben. A Külügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint az ugyancsak augusztus végéig elérhető diplomata konzuli kerülete Zára (Zadar), Sibenik-Knin, Split-Dalmát, valamint Dubrovnik-Neretva megyére terjed ki.