Szabályozza az áramfogyasztást a venezuelai kormány

Vágólapra másolva!
A sorozatos áramkimaradások miatt a venezuelai kormány rendeletben határozza meg, ki és mennyi áramot fogyaszhat. A szigorítás értelmében a bevásárlóközpontoknak és ipari vállalatoknak tíz százalékkal kell visszafogniuk fogyasztásukat, de a közterek hirdetőtábláit is energiatakarékos izzóval világítják majd meg.
Vágólapra másolva!

A közelmúlt mind gyakoribb áramszünetei miatt a venezuelai kormány felszólította a lakosságot, hogy takarékoskodjon az árammal. A nagy áramfelhasználóknak vissza kell fogniuk a fogyasztást, ellenkező esetben súlyos pénzbüntetésekre számíthatnak - írja a brit BBC csatorna online oldala, kormányhivatalnokokra hivatkozva. Az ipari fogyasztóknak, a nagyvállalatoknak és a bevásárlóközpontoknak havonta tíz százalékkal kell csökkenteniük a fogyasztásukat. A közterületek kivilágított plakátjainál és hirdetőtábláinál energiatakarékos izzókat kell használni és éjfélkor le kell kapcsolni őket. A kórházakakra, iskolákra és olajipari vállalatokra nem vonatkoznak a szigorítások.

"Rendkívül fontos, hogy minden venezuelai támogassa és csatlakozzon a takarékoskodást célzó kampányhoz" - mondta Ali Rodriguez energiaügyi miniszter. Szerinte "túlzott a kereslet" az árampiacon, egyre több áramot fogyasztanak ugyanis a háztartások, valamint az ipar és a kereskedelem szereplői.