Tízéves fiát vádolják egy amerikai neonáci csoport vezetőjének a megölésével

Vágólapra másolva!
A pisztolyhasználatra is megtanította 10 éves fiát egy amerikai neonáci csoport vezetője, akit vasárnap saját otthonában lőttek agyon Kaliforniában. A rendőrség szerint a gyilkosságot a fiú követte el, aki rendszeresen részt vett az apja által szervezett neonáci gyűléseken.
Vágólapra másolva!

Neonáci rendezvényeken is részt vett az a tízéves amerikai fiú, akit apjának lelövésével vádol a bíróság Kaliforniában - írja a Guardian. A 32 éves Jeff Hall az Egyesült Államok egyik legnagyobb neonáci szervezetének, a Nemzetiszocialista Mozgalomnak volt a vezetője. Hallt saját otthonában, egy a család tulajdonába tartozó fegyverrel lőtték le vasárnap, a rendőrség szerint a gyilkosságot a férfi tízéves fia követte el.

A lap szerint a fiatalkorúak bírósága fog dönteni a fiú ügyében, védője szerint elképzelhető, hogy elmezavarra fog hivatkozni a tárgyaláson a fiú ártatlansága érdekében. A New York Times egyik újságírójának beszámolója szerint egy nappal Jeff Hall megölése előtt látta, amint Hall a fia előtt gyűlöletkeltő beszédet tartott másoknak, később pedig Hall maga mesélt neki arról, hogy a pisztoly használatára tanította fiát, és náci relikviákat ajándékozott neki.

Az amerikai hatóságok szerint a Nemzetiszocialista Mozgalom egyik jellemzője, hogy már igen fiatal gyerekeket is bevesz a mozgalom ifjúsági tagozatába. Az Ifjú Vikingek Hadtestébe bárki beléphet, aki európai felmenőkkel bír és a szervezet egyik tagjának leszármazottja, vagy szülői engedéllyel rendelkezik a belépéshez.

Jeff Hallnak és elvált feleségének öt gyermeke van, közülük a legidősebbet vádolják a gyilkossággal. A családot 2003 óta figyeli az amerikai családsegítő szolgálat, korábban Hall és felesége is keresetet nyújtott be a másik ellen, amelyben a fiúval való rossz bánásmóddal vádolták meg korábbi társukat.