Szennyezett üzemanyag miatt állt le a tel-avivi repülőtér

Vágólapra másolva!
Több ezer utas ragadt a tel-avivi repülőtéren, mert eddig ismeretlen eredetű szennyeződést találtak a gépekbe töltött üzemanyagban. Az egész országot érintheti a szennyeződés, mert buszok és teherautók is jelezték a problémát. Az izraeli fővárosban tankolni akaró repülőgépeket Ciprusra irányítják.
Vágólapra másolva!

Az egész országra kiterjedő tüzelőanyag-szennyeződés lehet Izraelben, miután a repülőgépek után a buszoknál és a teherautóknál is hasonló problémákat észleltek. A szennyeződés miatt több ezer utas ragadt csütörtökön a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren - írja a Haaretz.com izraeli online lap.

A szennyezett üzemanyag eddig azonosítatlan zsíros folyadékot tartalmaz, az üzemanyag szűrésekor ez az idegen anyag maradt vissza, károsítva a járművek üzemanyagtartályait. Csütörtök délután az izraeli üzemanyag-vésztartalékok bevetését is fontolóra vették a repülőtéren kialakult krízis egyik lehetséges megoldásaként. Az elhalasztott indulások és a külföldről érkező gépek átirányítása az előrejelzések szerint jelentős járattörléseket okoz majd. A lap úgy tudja, hogy a külföldről Tel-Avivba tartó, és onnan továbbrepülő gépeket Ciprusra irányítják.

Az üzemanyagot szállító cég figyelmeztette a reptéri hatóságokat a lehetséges szennyeződésre, a repülőtér vezetője ezután leállított minden tankolást. A hibát csütörtök reggel felfedezték, elég korán ahhoz, hogy egyetlen gép se induljon el. "Egy gép sem volt a levegőben, amelyet a szennyeződés miatt leszállásra kellett volna felszólítanunk" - mondta a repülőtér szóvivője.