Felesége kiáll a szexuális bűnnel vádolt IMF-vezér mellett

Dominique Strauss-Kahn az IMF-elnöke és felesége
Vágólapra másolva!
Ártatlannak fogja vallani magát a nemzetközi valutaalap szexuális zaklatás vádjával vasárnap őrizetbe vett vezérigazgatója - jelentette ki Dominique Strauss-Kahn két ügyvédje. Védelmébe vette az IMF vezérigazgatóját a felesége is.
Vágólapra másolva!

A harlemi rendőrségen őrizetben tartott vezérigazgató két jogi képviselője, Benjamin Brafman és William Taylor részleteket nem árult el az IMF-vezérrel folytatott beszélgetésükről, csak annyit mondtak el a harlemi rendőrség köré kitelepült, népes tudósítóhadnak, hogy a védencük jól van és ártatlanak fogja vallani magát délutáni bírósági kihallgatásán.

Strauss-Kahn Washingtonban élő felesége, Anne Sinclair volt francia újságíró vasárnap közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy "egy másodpercig sem hitte el a férje ellen felhozott vádakat" és az üggyel kapcsolatban mindenkit "tisztességre és visszafogottságra" szólított fel.

Az IMF vezérigazgatóját a harlemi rendőrségen felkereste egy francia diplomata is, ám azon a kijelentésen kívül, hogy a párizsi külügyminisztérium figyelemmel kíséri az ügyet, nem nyilatkozott. Az amerikai kormány is tartózkodott az állásfoglalástól.

A nemzetközi pénzügyi szervezet közben Dominique Strauss-Kahn távollétében John Lipsky vezérigazgató-helyettest nevezte ki ügyvivőnek. A valutaalap kormányzótanácsa vasárnap nem hivatalos ülésen fogja megvitatni a történteket, megfigyelők szerint a vezérigazgató órákon belül lemondhat tisztéről.

A New York-i rendőrség vasárnapra virradóra azzal a váddal szállította le az Air France gépének első osztályáról és vette őrizetbe az IMF vezérigazgatóját, hogy egy manhattani szállodában, a Times Square-en lévő Sofitel egy 3 ezer dolláros lakosztályában meg akart erőszakolni egy 32 éves szobalányt. A 62 esztendős Strauss-Kahn, aki a jövő áprilisi francia elnökválasztáson Nicolas Sarkozy valószínű kihívójaként tartottak számon a szocialista párt részéről, nem tanúsított ellenállást. Erről szóló részletes cikkünket elolvashatja itt.