Rekonstruálhatók a lezuhant Air France-gép fekete dobozának adatai

Vágólapra másolva!
Néhány héten belül kielemezhetik a hatóságok a két évvel ezelőtt tengerbe zuhant Air France-gép két fekete dobozának repülési adatait - közölték a francia hatóságok hétfőn. A két fekete dobozt közel két év keresés után, május elején emelték ki a tengerből.
Vágólapra másolva!

A francia repülési hatóság tájékoztatása szerint a hétvégén lementették a 2009 nyarán az Atlanti-óceánba zuhant Air France-gép két fekete dobozának adatait - írja a Yahoo hírportál az AP hírügynökségre hivatkozva. A BEA szerint a hangfelvételek és a repülési adatok egyaránt rekonstruálhatók, néhány hetet vehet igénybe a kielemzésük.

A pilóták és a földi irányítók közötti beszélgetést rögzítő, valamint a repülési adatokat tartalmazó fekete dobozt május elején találtak meg. Szakértők korábban úgy vélték, hogy a fekete dobozok adatai nélkül sosem derül ki az igazság a repülő balesetéről.

A gép közel két évvel ezelőtt Rio de Janeiróból Párizsba indult, majd pár óra múlva a tengerbe zuhant. A fedélzeten lévő 228 emberből - köztük négy magyar állampolgár - senki sem élte túl a balesetet.