Polt Péter lett az uniós legfőbb ügyészek szervezetének elnöke

Vágólapra másolva!
Polt Péter magyar legfőbb ügyészt választotta elnökévé az uniós legfőbb ügyészek szervezete Rómában. A négy éve alakult szervezetnek korábban francia, cseh, spanyol és olasz elnöke volt.
Vágólapra másolva!

A magyar legfőbb ügyészt, Polt Pétert választotta elnökévé az uniós legfőbb ügyészek szervezete Rómában. Az uniós legfelsőbb bíróságok mellett működő legfőbb ügyészek szervezete négy éve alakult. Célja, hogy az Európai Bizottság tanácsadó szerve legyen, feladata pedig, hogy a vádhatóságokkal kapcsolatos unión belüli kérdéseket megvitassa.

Polt Péter elmondása szerint megválasztása nem egyszerűen megtiszteltetés, ugyanis ez a szervezet prioritásokat határozhat meg az uniós ügyészségek számára. Az uniós legfőbb ügyészek szervezetének eddig francia, cseh, spanyol és olasz elnöke volt.

Polt Péter 1995-től az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese volt, 2000 májusában az országgyűlés legfőbb ügyésszé választotta. Hatéves mandátumának lejárta után 2010. decemberében az országgyűlés 9 évre ismét legfőbb ügyésznek választotta.