Az al-Kaida folytatja bosszúhadjáratát Bin Laden megölése miatt

Vágólapra másolva!
Az al-Kaida pakisztáni szárnya bombát robbantott két amerikai konzulátusi gépkocsi közelében. A merényletben egy civil meghalt, több amerikai katona pedig megsérült.
Vágólapra másolva!

Az északnyugat-pakisztáni Pesavarban az amerikai konzulátus két páncélozott autója ellen követtek el pénteken pokolgépes merényletet. A konvojban haladó gépjárművek egyike súlyosan megrongálódott, egy helyi járókelő meghalt, tizen pedig megsebesültek - írja a BBC brit csatorna online oldala. A támadást a tálibok vállalták magukra. Az iszlámábádi amerikai nagykövetség szóvivője elmondta, hogy a páncélozott autókban utazóknak csak egy része sérült meg, és ők sem súlyosan. Magas rangú amerikai tisztségviselő nem utazott a járművekben - tette hozzá.

A pakisztáni tálibok egyik szóvivője a Reuters brit hírügynökséggel telefonon közölte: a NATO összes tagállamának a diplomáciai testületei a célpontjaik. Az al-Kaida Oszama bin Laden május másodikai meggyilkolása óta azzal fenyegetőzik, hogy megbosszulja a halálát. A múlt héten pénteken kettős öngyilkos merényletben nyolcvanan vesztették életüket az ország északnyugati részén.