Szívrohamot kaptt Mubarak felesége, miután őrizetbe vették

Vágólapra másolva!
Szívrohammal intenzív osztályra szállították pénteken Suzanne Mubarakot, Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök hetvenéves feleségét, miután a hatóságok őrizetbe vették. A nőt azzal gyanúsítják, hogy férjével törvénytelen eszközökkel jutottak hatalmas vagyonhoz.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi hatóságok pénteken elrendelték Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök felesége, a hetven éves Suzanne Mubarak őrizetbe vételét - írja a BBC online oldala. Az egyiptomi állami televízió tájékoztatása szerint a nőt röviddel ezután szívroham miatt az egyik kórház intenzív osztályára szállították.

Előző nap a kormány azt közölte, hogy Mubarakot és feleségét azzal a gyanúval kapcsolatban hallgatták ki, hogy törvénytelen eszközökkel jutottak hatalmas vagyonukhoz. Az állami televízió szerint az ügyészség 15 napra rendelte el a 70 esztendős nő őrizetbe vételét, miközben tovább vizsgálják a vádat.

Suzanne Mubarakot az egyik kairói bankban a nevén lévő 20 millió egyiptomi fontról (mintegy 600 millió forint) és egy kairói luxuslakásról kérdezték. Egy pénzügyi felügyelő szerv szerint Mubarak és családja nevén számos számla van, helyi és külföldi valutákban, továbbá luxuslakások és paloták, és értékes telkek. Vannak olyan becslések is, hogy vagyonuk több tízmilliárd dollárra rúg. Mubarak tagadja az állításokat.

Hoszni Mubarak idén februárban, harminc év után mondott le az elnöki posztról, az Egyiptomban akkor már hetek óta tartó zavargások nyomán. Azóta volt kormányának több mint húsz tagja került előzetes letartóztatásba. A 83 éves Mubarakot szívproblémái miatt jelenleg kórházban ápolják.