Felszínre hozták az Air France-katasztrófa egyik áldozatának maradványait

Vágólapra másolva!
Közel négyezer méteres mélységből emelték ki a kutatók a Rióból Párizsba tartó Air France-gép egyik áldozatát. A két évig a tengerben, egy üléshez szíjazva lévő holttest rossz állapotban van.
Vágólapra másolva!

A kutatócsoportok csütörtökön felhozták a tengerből a 2009-ben lezuhant Air France-gép egyik áldozatának holttestét - mondta a francia csendőrség. A francia kutatócsoport szerdán kezdte meg a 2009. június 1-jén Rio de Janeiróból Párizsba indult, majd útközben az Atlanti-óceánba zuhant járat halott utasainak kiemelését. "A két évig vízben, 3900 méteres mélységben a repülőgép egyik üléséhez csatolva maradt holttest rossz állapotban van" - olvasható a közleményben.

A kutatók mintegy száz holttestet találtak, de állapotuk miatt valószínűleg alig tucatnyit tudnak a felszínre hozni. A járaton 228 személy - köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar - utazott. A katasztrófát senki sem élte túl.

Május elején találták meg a kutatók a 447-es járat két fekete dobozát, néhány héttel korábban pedig a repülőgép farokrészét, ami új lendületet adott a kutatásnak. A keresés során ekkor használták először a Remora típusú tengeralattjárót, amellyel a fekete doboz és a holttestek után kutattak.