Megöltek egy franciát Líbiában

Vágólapra másolva!
A felkelők fellegvárának számító Bengáziban vesztette életét a férfi egy rendőri ellenőrzés során, halálának körülményeit sűrű homály fedi.
Vágólapra másolva!

"Rendőrségi ellenőrzés során" halálos lövést kapott egy francia állampolgár, négy társát pedig őrizetbe vették Bengáziban, a líbiai felkelők fellegvárában - erősítette meg Bernard Valero francia külügyi szóvivő. Orvosi források közlése szerint csütörtök hajnalban szállítottak be a kórházba egy haslövést kapott férfit. Többször megpróbálták újjáéleszteni, de sikertelenül. Az áldozatnál 400 dollár és egy francia útlevél volt.

Sűrű homály fedi a történteket, nem tudni, hogy milyen körülmények vezettek a 49 éves férfi halálához, és miért vették őrizetbe a másik négy francia állampolgárt. A francia külügyi szóvivő mindössze annyit mondott, hogy Franciaország képviselője kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, és kérte, hogy meglátogathassa őrizetbe vett honfitársait. Nem közölte, hogy a rendőrök vagy valaki más sebesítette-e meg az áldozatot. Nem árulta el az incidensben érintett franciák személyazonosságát, s azt sem, hogy milyen minőségben és miért tartózkodnak Bengáziban.

Több volt francia katona dolgozik Bengáziban egy biztonsági magáncég alkalmazottjaként. Már szerdán este olyan hírek kaptak lábra, hogy néhányan eltűntek közülük.