Lőtt sebbel kezelik egy pakisztáni kórházban Bin Laden feleségét

Vágólapra másolva!
Egy pakisztáni kórházban ápolják Oszama bin Laden ötödik feleségét. A Telegraph szerint a nő a hétfő hajnali, bin Laden megölésével végződő akcióban kapott több lövést.
Vágólapra másolva!

Lőtt sebekkel egy pakisztáni kórházban fekszik Oszama bin Laden ötödik felesége - tudta meg a brit Telegraph csütörtökre virradóra. A 27 éves Amal Ahmed al-Szadah az Oszama bin Laden megölésével végződő hétfő hajnali akcióban sérült meg, a hírek szerint az amerikai katonák adtak le rá lövéseket, egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban van.

A Telegraph szerint a sérült nőt az amerikai speciális egység tagjai magukkal akarták vinni, hogy kikérdezzék, de az egyik helikopterük megsérült, ezért a nő számára már nem volt hely. A jemeni nő, és a bin Laden házában talált további személyek sorsa diplomáciai konflikust jelent Amerika és Pakisztán között. Pakisztáni források szerint a kórházban ápolt al-Szadahot, valamint a házban talált nőket és gyerekeket Pakisztán szülőhazájuknak adja majd ki, nem pedig az Egyesült Államoknak.

A bin Ladennél 27 évvel fiatalabb al-Szadah tíz éve házasodott össze az al-Kaida megálmodójával. A Telegraph szerint bin Laden egy jemeni családtól kapta ajándékba a fiatal lányt, akitől három gyermeke született. Korábban azt hitték, hogy a nő biztonsága érdekében bin Laden hazaküldte feleségét. A Time magazin szerint al-Szadah azt mondta a pakisztáni hatóságoknak, hogy 2005 óta élt férjével az abbotabbadi házban.