Kibertámadás érte az USA legjelentősebb fegyverszállító cégét

Vágólapra másolva!
"Jelentős és elszánt" informatikai támadás érte a Lockheed Martin amerikai fegyvergyártó cég rendszerét egy héttel ezelőtt. A cég szerint a kibertámadást azonnal elhárították, és a rendszer biztonságos maradt, de még mindig dolgoznak az alkalmazottak hozzáférésének visszaállításán. A cég az USA legjelentősebb fegyverszállítója.
Vágólapra másolva!

Kibertámadás érte az amerikai Egyesült Államok legnagyobb fegyverszállítójaként számon tartott Lockheed Martin óriáscéget még május 21-én - írja a Reuters. A cég szóvivője szerint a "jelentős és elszánt" informatikai támadást "azonnal" kivédték, így a cég adatai nem kerültek illetéktelen kezekbe. Azt is hozzátette azonban, jelenleg is dolgoznak azon, hogy helyreállítsák az alkalmazottak hozzáférését a megtámadott rendszerekhez, miközben a legmagasabb védelmi szintet biztosítják.

Az amerikai védelmi minisztérium szombaton közleményben tudatta, hogy a céggel együtt próbálják felderíteni a támadás forrását. Az eset hatása a minisztériumra "minimális, és nem várunk semmilyen hátrányos következményt" - írja egy amerikai tisztre hivatkozva a Reuters. A katonai beszállítók adatbázisai technikai adatokat is tartalmaznak a fejlesztés alatt álló, illetve a jelenleg is használt fegyverekről. A Lockheed Martin a gyártója többek között az amerikai F-16-os vadászgépeknek, több csatahajónak és más fegyverrendszereknek is.