Egy iszlám honlap szerint hamis az őszülő Bin Ladenről készült videó

Vágólapra másolva!
A Guardian című brit lap szerint az Egyesült Államoknak volt engedélye Pakisztántól a Bin Laden elleni támadásra. Egy iszlám honlap azt állítja, hogy hamisított az a felvétel, amelyet nyilvánosságra hozott Bin Ladenről az USA. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai hadseregnek volt engedélye arra, hogy rajtaüssön Oszama bin Ladenen Pakisztánban, ha tudják, hogy hol rejtőzködik a terroristavezér - közölte a Guardian című brit napilap. Az újság értesülése szerint csaknem tíz éve az Egyesült Államok és Pakisztán titkos egyezséget kötött arról, hogy az amerikaiak végrehajthatnak az ázsiai ország területén olyan támadásokat, mint amilyenben a múlt hét végén megölték az al-Kaida vezetőjét.

A megállapodást Pervez Musarraf pakisztáni katonai vezető és George Bush amerikai elnök kötötte az után, hogy Bin Laden elmenekült az amerikai csapatok elől a Tora Bora hegységbe 2001 végén.

Közben egy iszlamista honlapon egy, az al-Kaida nevében feltett videó azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy hamis az az amerikai hatóságok által közzétett videofelvétel, amelyen a megöregedett Oszama bin Laden televíziót néz. A Sumuk al-Iszlám nevű honlap által közölt videó szerint világosan kivehetőek a különbségek a fül és a szem tájékán az al-Kaida főnöke és a felvételen látható ősz szakállú férfi között.

Az Egyesült Államok korábban azt közölte, hogy az amerikai különleges erők elkoboztak a május 2-i támadás során öt videofelvételt és több dokumentumot Oszama bin Laden abbotabadi házában, ahol megölték a terrorista vezért. Az egyik videón Oszama bin Laden látható, fehér szakállal és fekete sapkában, amint műholdas televíziót néz.