Egy francia újságírónő is erőszakkal vádolja Strauss-Kahnt

Vágólapra másolva!
Beperelheti egy közel tíz évvel ezelőtt történt szexuális zaklatás miatt Dominique Strauss-Kahnt, az IMF vezérigazgatóját Tristane Banon francia újságíró - jelentette be hétfőn a nő ügyvédje.
Vágólapra másolva!

Egy francia író- és újságírónő, Tristane Banon is fontolgatja, hogy egy közel tíz éve történt szexuális bántalmazás miatt panaszt tesz a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn ellen - jelentette be Banon ügyvédje hétfőn. "Megfontoljunk, hogy pereljünk-e" - közölte David Koubbi ügyvéd.

A francia jog szerint szexuális erőszak miatt a támadástól számított három éven belül pert kell indítani, de annak kísérlete miatt ez a határidő kitolódik tíz évre. David Koubbi ügyvéd tájékoztatása szerint 2002-ben történt az incidens, amikor Dominique Strauss-Kahn akkori pénzügyminiszterrel interjút akart készíteni Tristane Banon.

A nő évekkel ezelőtt egy tévéműsorban már elmesélte, hogy Strauss-Kahn egy interjú alkalmával erőszakoskodott vele, ám a felvételen kisípolták az IMF vezetőjének nevét. A Reuters írása szerint Baront akkor az édesanyja, a szocialista párt helyi tanácsnoka beszélte le arról, hogy panaszt tegyen a politikus ellen. Egy televíziós műsorban azonban most azt mondta, hogy sajnálja, hogy akkor így döntött.

Strauss-Kahnt a hétvégén nemi erőszak kísérletének gyanújával letartóztatták New Yorkban, majd vád alá helyezték. Azzal vádolják, hogy a város egyik szállodájában szexre akart kényszeríteni egy szobalányt. Az IMF vezetője tagadja bűnösségét.