Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Durrdefekt miatt borulhattak fel a magyar katonák Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Simicskó István szerint a jobb hátsó kerék durrdefektje miatt borulhatott fel a magyar katonák járműve múlt héten az afganisztáni Baglán tartományban. A balesetnek két magyar halottja, és négy sérültje volt.
Vágólapra másolva!

A vizsgálatok eddigi adatai szerint a jobb hátsó kerék durrdefektje vagy valamilyen más problémája miatt borulhatott fel a magyar katonák járműve az afganisztáni Baglán tartományban múlt kedden. Erről Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

A baleset körülményeinek vizsgálatát német szakemberek folytatják, és a jelenlegi információk szerint valóban úgy tűnik, hogy közlekedési baleset történt - mondta Simicskó István.

Róth Orsolya és Dálnoki András az afganisztáni hadműveletekben részt vállaló magyar honvédség ötödik és hatodik áldozata. A két elhunyt katonát, miután műveleti területen, feladatvégzés közben veszítették életüket, Hende Csaba honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította. A balesetben négyen megsérültek, egyikük súlyosan, már mindannyian itthon vannak.

A két katona május 17-én szenvedett halálos balesetet az afganisztáni Baglán tartományban: az öt járműből álló magyar katonai konvoj Mazari-Sarifból Puli-Humriba tartott, amikor az egyik mellékútról egy afgán jármű hajtott a konvoj elé, amelyet a magyar katonák járműoszlopa balról előzni kezdett. A konvoj harmadik gépjárműve, egy MRAP MaxxPro típusú speciális, aknák elleni védelemmel ellátott páncélozott személyszállító gépjármű volt, amelynek vezetője eddig ismeretlen okból balra rántotta a kormányt, ezért a jármű az útpadkán megperdült és felborult. A felborult jármű lövésztornya és négy kereke is kiszakadt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről