Agyvérzést kapott és meghalt Bin Laden anyósa, miután meghallotta veje halálhírét

Vágólapra másolva!
A 70 év körüli nő előbb elájult Oszama megölésének hírét hallva, és később kapott agyvérzést.
Vágólapra másolva!

Meghalt Oszama bin Laden első anyósa. Az idős asszony agyvérzést kapott, miután meghallotta, hogy amerikai kommandósok végeztek a vejével a pakisztáni Abbottabadban.

A Londonban megjelenő, arab nyelvű Asark al-Avszat című napilap szerint Nabih al-Gánem a terroristavezér első feleségének, Najvának volt az édesanyja, és az észak-szíriai Latakiában halt meg egy kórházban. A vasárnapi lap azt írta, hogy a hetvenes éveiben járó asszony "nem bírta elviselni a rossz híreket" és el is ájult, amikor Barack Obama amerikai elnök május 2-án bejelentette az al-Kaida alapítójának megölését.

Oszama bin Laden 17 évesen vette feleségül szíriai születésű, akkor 15 éves unokatestvérét, és tizenegy gyerekük született. Najva bin Laden néhány nappal a 2001. szeptember 11-ei New York-i terrortámadás előtt hagyta el Afganisztánt, azóta is szülőhazájában él.

Tavaly januárban ugyancsak az Asark al-Avszat írta meg, hogy az al-Kaida vezetőjének egyik fia elhagyhatta Iránt, hogy megkeresse Szíriában élő anyját. A terroristavezér 1983-ban egy másik nőt is feleségül vett, tőle három gyermeke született, végül elváltak.

Az Abbottabadban lévő ház ostromakor az al-Kaida alapítójának tucatnyi gyereke és három másik felesége is a villában tartózkodott, egyikük meg is sebesült, mert rátámadt az amerikai kommandósokra, ők most mindannyian a pakisztáni biztonsági erők fogságában vannak.
Az iszlám törvényei engedik a többnejűséget, egy férfinak legfeljebb négy felesége lehet, feltéve, hogy képes róluk gondoskodni.